FED Başkanı Jerome Powell’dan, Kritik Kripto Para Açıklaması! İşte Tüm Sözleri…

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kripto para sektöründe son günlerde gündemde ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell‘ın attığı adımlar yer alıyor. FED Başkanı Powell’ın faizleri indirmemekte ısrarcı olması, lider kripto para birimi Bitcoin‘i (BTC) ve altcoin‘leri kötü etkiliyor.

Jerome Powell dün itibariyle temmuz ayında faiz indirim ihtimalinin masadan kalkmadığını söyledi. Bu açıklamanın kripto para piyasası üzerinde olumlu bir etkisinin olduğu görüldü.

FED Başkanı Powell ayrıca son konuşmasında kripto para piyasasına da değindi. Stablecoin‘ler hakkında detaylı bir açıklama yapan Powell, son konuşmasında şu sözleri aktardı:

“Stabil kripto paralar hakkında konuşmam gerekirse, burada dile getirilen endişeleri ben de paylaşıyorum.​

• Ancak şu anda Amerika Birleşik Devletleri’nde bu varlıklar için bir düzenleyici çerçevenin olmamasının bir sorun olduğunu düşünüyorum.
  • Geçtiğimiz Kongre döneminde, hem Cumhuriyetçilerle hem de Demokratlarla birlikte böyle bir çerçeve oluşturmak için gerçekten çok çaba sarf ettik.
  • Şimdi ise bu yönde önemli bir yol katettiğimizi görüyoruz ve bu bence gerekli bir şey.

Eğer stabil kripto paralar yaygınlaşacaksa — ki görünüşe göre olacak — hem federal hem de eyalet düzeyinde bir düzenleme çerçevesine ihtiyacımız var. Ve bu konuda ilerleme kaydettiğimize inanıyorum.”​

İlerleyen süreçte ABD’deki stablecoin kullanımının yaygınlaşması, kripto para piyasasına olan ilginin de artmasını sağlayabilir.

*Son gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

(Kaynak : kriptopiyasasi.com)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...