Türk Bitcoin Analisti: Bu Tarihte Altcoin Rallisi Başlamazsa, Ben Bile Şüphe Ederim!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kripto para yatırımcıları çok uzun bir süredir sektörde yeni bir altcoin rallisinin başlamasını bekliyor. Her ne kadar lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) tarihin en yüksek seviyelerine yakın bir konumda işlem görüyor olsa da, halen altcoin’lerde beklenen sıçramalar yaşanmadı.

ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz indirimleri konusunda sert bir tutum sergilemesi, altcoin gibi riskli varlık piyasalarına para girişlerinde sorun yaşanmasına neden oluyor.

Kısa bir süre önce ise Türk kripto para analisti Altuğ İşler ise piyasalardaki son durumu inceledi. Eylül ayında FED’in faiz indirimleri sonrasında altcoin boğasının başlayabileceğinin altını çizen İşler, son paylaşımında şu sözleri aktardı:

“Dolar endeksi (DXY) 96’lara indi, en son bu seviyelerde olduğunda 2022 yılındaydık. Bu dönemde ABD Hükümeti, vatandaşlarının cebine pandemide harcasınlar diye dolar dağıtmıştı.​

Eylül’de faiz indirimi başlarsa ki oranı %70’lerde, DXY’nin 90’ın altına doğru gidişi hızlanır. Bu da bir önceki kripto boğası seviyesidir.​

O zaman da artık bir altcoin boğası olmazsa ben bile piyasadan şüphe etmeye başlayabilirim ama tarihin tekerrür edeceğini ve bizi yanıltmayacağına inanıyorum.​

2021-22 dönemi gibi 2025-26 dönemi sonraki yıllarda çok konuşulacak.”​

Muhtemelen FED’in faiz indirimleri, altcoin spot ETF onayları ile aynı döneme denk gelecek. Bu dönemde altcoin piyasasına bir ilginin olması yüksek bir ihtimal olarak görülüyor.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

(Kaynak : kriptopiyasasi.com)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...