Bugün itibariyle kripto para yatırımcılarının ve geleneksel finans piyasalarındaki yatırımcıların gözleri ABD Başkanı Donald Trump ile Tesla kurucusu Elon Musk‘ın arasındaki çatışmalara çevrildi. Bu 2 önemli figür tekrardan karşı karşıya gelmiş durumda.
Geçtiğimiz dönemde bu ikilinin kavgaları lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve altcoin‘lerde ani düşüş getirmişti. Kısa süre önce Trump, Elon Musk hakkında gelen bir soruya verdiği cevapla gündeme oturdu. İşte Trump’ın dakikalar önce yaptığı konuşma:
Trump, (Elon Musk’ın sınır dışı edilmesiyle ilgili) “Bakmam/ değerlendirmem gerekecek.”
- “Gazze ve İran’ı Netanyahu ile görüşeceğim.”
- “Vergi yasası umarım bugün geçer.”
- (Yasa tasarısıyla ilgili) “İşlerin iyi gittiğini düşünüyorum.”
- (Vergi yasası hakkında) “Kesintileri pek sevmiyorum.”
Donald Trump sabah saatlerinde Elon Musk hakkında yaptığı paylaşımda ise şu sözleri aktarmıştı:
“Elon Musk, beni başkanlık için güçlü şekilde desteklemesinden çok önce, elektrikli araç zorunluluğuna (EV Mandate) karşı olduğumu çok iyi biliyordu.
- Bu uygulama saçma ve kampanyamın her zaman önemli bir parçasıydı. Elektrikli araçlara karşı değilim ama herkesin buna zorlanması doğru değil.
- Elon, tarihte herhangi bir insandan çok daha fazla devlet desteği (teşvik) almış olabilir ve bu teşvikler olmasa muhtemelen şirketini kapatıp Güney Afrika’ya dönmek zorunda kalırdı.
- O zaman artık roket fırlatmaları, uydular ya da elektrikli araç üretimi olmazdı ve ülkemiz bu sayede büyük paralar tasarruf ederdi. Belki de DOGE buna ciddi şekilde bakmalı?
*Son gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!
(Kaynak : kriptopiyasasi.com)