SON DAKİKA: FED’den Sürpriz Faiz Açıklaması! Bitcoin (BTC) İçin İyi mi Kötü mü?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, kısa bir süre önce faiz indirimleri hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Mary Daly son konuşmasında, Eylül ayında yapılacak Fed toplantısında faizlerin yarım puan (50 baz puan) indirilmesi fikrine karşı çıktı.

Son verdiği röportajda Daly, “Bana göre 50 baz puan aciliyet sinyali verir — işgücü piyasasının gücüne dair böyle bir aciliyet hissetmiyorum. Bunu görmüyorum, yakalamamız gereken bir durum olduğunu da düşünmüyorum.” dedi.​

Geçen ay faizleri sabit tutma kararını destekleyen Daly, enflasyon baskılarının beklenenden daha zayıf olması ve işgücü piyasasında yumuşama görülmesi nedeniyle Eylül’de yapılacak bir indirime sıcak baktığını söyledi.

Daly, Temmuz ayı istihdam raporunda önceki aylara ait istihdam artışlarının sert şekilde aşağı yönlü revize edilmesinin ardından artık işgücü piyasasını “sağlam” olarak tanımlamadığını belirtti. Diğer veriler işten çıkarmaların düşük seviyede kaldığını gösterse de, işini kaybedenlerin yeniden iş bulmasının daha uzun sürdüğüne dikkat çekti.

“İşgücü piyasası şu anda kötü değil ama gidişat yanlış yönde” diyen Daly, “Bunu görmezden gelemeyiz” ifadelerini kullandı. Mevcut para politikasının, ekonominin gidişatına göre fazla sıkı kaldığını belirten Daly, bunun “yeniden kalibrasyon” gerektirdiğini söyledi. Daly politikanın önümüzdeki bir yıl içinde kademeli olarak daha nötr bir seviyeye çekilmesinden yana olduğunu vurguladı.​

Haziran ayında bu yıl için iki faiz indirimi öngören Daly, bunun hâlâ makul olduğunu ancak işgücü piyasasında daha kırılganlık sinyalleri görülmesi halinde kalan üç toplantıda da indirim yapılabileceğini belirtti. FED yetkilisi, enflasyonda ciddi güçlenme görülmesi durumunda ise daha az indirim gerektiğini söyledi.

*Son gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

(Kaynak : kriptopiyasasi.com)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...