Kripto para sektöründe proje yöneticilerinin aldığı kararlar, kripto para piyasasının gündeminde yer alıyor. Bazı altcoin‘lerin yöneticileri projelerinin arkasında dururken, bazı yöneticilerin ise kurulum sonrası şirketi bıraktığı yeni projelere yöneldiği görülüyor.
Kısa süre önce Binance‘in vadeli kısmında listelenmiş Story Protocol’ün (IP) kurucu ortağı Jason Zhao, tam zamanlı görevinden ayrılarak stratejik danışman rolüne geçeceğini ve artık yeni yapay zeka projesi Poseidon’a odaklanacağını açıkladı.
Zhao, Story’de geçirdiği 3,5 yılın en anlamlı deneyimi olduğunu ve bu süre zarfında 130 milyon dolardan fazla fon toplandığını belirtti. Ancak bu istifa hamlesi, topluluk tarafından eleştirildi; özellikle Zhao’nun token üretim etkinliğinin (TGE) hemen ardından ayrılması, Story’nin net ürünleri ve uzun vadeli değeri konusunda endişelere yol açtı.
Ayrılık ile ilgili resmi X hesabı üzerinden uzun bir mesaj paylaşan Jason Zhao, şu sözleri aktardı:
Story’yi sıfırdan inşa ettikten 3,5 yıl sonra tam zamanlı görevimden ayrılıyorum. Yine de stratejik danışman olarak yakın şekilde dahil olmaya devam edeceğim.
- Poseidon üzerinde çalışırken, DeepMind günlerimden beri sahip olduğum asıl tutkum olan yapay zekayı bilim ve uzay gibi öncü alanlara uygulama fikrini yeniden keşfettim. Artık bu yolda tamamen ilerleme zamanı.
- Bence insanlığın endüstriyel toplum olarak evrimi açısından kritik bir dönüm noktasına yaklaşıyoruz. Dil üretimi, robotik, biyofarma ve uzay gibi alanlarda zekanın bolluğunu getirecek zincirin ilk dalgası; başarılı olursa bu, yeni bir Sanayi Devrimi anlamına gelecek.
- Geride dönüp baktığımda, Story’yi inşa etmek hayatımın en anlamlı deneyimi oldu. 22 yaşında bir beyaz tahta eskizinden başlayan bu yolculuk, hayal edebileceğimden çok daha fazlasına dönüştü: Balmain’den BTS’e kadar fikri mülkiyetleri destekleyen bir ağ, milyonlarca işlem ve a16z gibi ortaklardan 130 milyon dolardan fazla yatırım.
- Artık Story, SY liderliğinde, Andrea’nın yeni CPO olarak ve Sandeep’in Chief AI Officer olarak görev aldığı 2. Bölümüne giriyor. Ben yeni girişimime başlarken, Story’den uzaklaşmayacağım; şirket yatırım yapmayı ve ortaklık kurmayı planlıyor.
Yatırımcılarımıza, ortaklarımıza ve yaklaşık 100 harika ekip arkadaşımıza: bu inanılmaz yolculuk için teşekkürler!
After 3.5 years building Story from scratch, I’m stepping out of my full-time role. I’ll stay closely involved as a strategic advisor.
While incubating Poseidon, I rekindled my original passion from my DeepMind days: applying AI to frontier industries like science and space.… pic.twitter.com/fd8J0c9uSO
— Jason Zhao (@jasonjzhao) August 16, 2025
*Son gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!
(Kaynak : kriptopiyasasi.com)