ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), son 5 yıllık süreçte kripto para piyasasına büyük zararlar verdi. Eski başkan Gary Gensler‘ın kripto düşmanı olması, dijital varlıkların ABD piyasasında yaygınlaşmasının önüne geçti.
Donald Trump‘ın başkan olmasıyla birlikte SEC Yöneticisi değişti ve yeni başkan Paul Atkins oldu. Paul Atkins, kripto varlıklara verdiği destekler ile tanınıyor. Kısa bir süre önce sektör hakkında bir konuşma yapan Atkins, şu sözleri aktardı:
“Birkaç hafta önce yönetim, ABD’de dijital varlıklarla ilgili Başkanın Çalışma Grubu raporunu yayımladı.
- Raporda SEC’e (Biz de PWG, yani Başkanın Çalışma Grubu’nun bir parçasıyız) net yönlendirmeler ve ilerlememiz için açık tavsiyeler yer aldı. Amaç, Başkanın duyurduğu gibi Amerika’yı dünyanın kripto başkenti yapmak ve dünyanın Amerikan teknolojisiyle çalışmasını sağlamak.
- SEC olarak tüm farklı birimlerimiz ve ofislerimizle bu hedefi gerçeğe dönüştürmek için seferber oluyoruz. Bunlar arasında Kurumsal Finans Bölümü, Yatırım Yönetimi ve diğer birimlerimiz yer alıyor. Odaklandığımız konu, SEC düzenlemelerinin kripto varlıkları kapsayacak şekilde güncellenmesi ve gelecekte insanlar için netlik sağlanması.
- Kongre ile de çalışıyoruz. GENIUS Yasası birkaç hafta önce Başkanın Beyaz Saray’da yaptığı büyük bir törenle yürürlüğe girdi. Bunu çok iyi bir adım olarak gördüm. Şimdi Kongre’de başka yasa tasarıları da değerlendiriliyor.
Kongre tatilden döndüğünde, çok daha ileriye dönük ilerleme kaydetmeyi dört gözle bekliyorum.”
İlerleyen süreçte ABD Hükümetinin ve SEC’in kripto para piyasasını desteklemeye devam etmesi, sektörde yeni yükselişlerin kapısını açacaktır.
*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!
(Kaynak : kriptopiyasasi.com)